Ing. Vít Hofman | SAW - Logo (www.sawuh.cz)

Univerzální protokol o kontrole stroje

Všechny stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí, se musejí nejméně 1 x ročně kontrolovat. Pokud Vás nebaví, stále tápat, jaké formuláře pro tyto kontroly použít, využijte unikátní univerzální formulář, který si můžete stáhnout během pár chvil!

Formulář je možné použít pro kontrolu snad všeho, co na pracovišti máte!

199  s DPH / 164  bez DPH

Katalogové číslo: saw_13e01.1 Kategorie: , Štítek:

Kontrola strojů a zařízení - kdo ji musí provádět?

Kontrola strojů a zařízení je důležitou součástí prevence BOZP. Provádět ji musí každý provozovatel strojů, technických zařízení přístrojů a nářadí. Pokud např. provozujete pouze rychlovarnou konvici, u tu musíte dle požadavků nařízení vlády nejméně 1x ročně kontrolovat. Vše vyplývá z NV. č. 378/2001 Sb., úz.

 

Proč využít vzorový formulář pro kontrolu strojů a zařízení?

Vzorový formulář je sestaven formou checklistu, takže Vám umožní kontrolu provést nejen rychle, ale zejména i efektivně. Defakto pouze odpovídáte na položené otázky. Pokud některá otázka není pro daný typ stroje či zařízení relevantní, zkrátka ji označíte jako nevztahující se. Protokol je tak opravdu velmi univerzální a můžete jej použít prakticky na jakékoliv zařízení, které provozujete.

Samozřejmostí je, že protokol obsahuje kromě checklist části, i prostor pro vlastní vyjádření a popis případně zjištěných závad a doporučení pro jejich odstranění.

 

Kdo protokol o kontrole stroje využije?

Díky své univerzálnosti, části checklistu a prostoru pro vlastní vyjádření, protokol může využít opravdu každý. Protokol může použít jak samotný provozovatel (zaměstnavatel), tak i příslušní vedoucí zaměstnanci pracovišť nebo externí osoby, zajišťující kontroly strojů a zařízení externě, popř. též odborně způsobilé osoby v BOZP.

Přestože je protokol vytvořen tak, aby jej zvládl použít i "laik", je natolik odborný, že jeho použití ocení právě i odborné osoby.

 

Co je tedy nutno na pracovišti kontrolovat?

Nejméně 1x ročně je nutno kontrolovat všechny stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí. Bohužel do této definice se skryje opravdu vše. Od oněch pomocníků v kuchyni, rychlovarných konvic, mikrovlnných trub, přes kancelářskou techniku, až o výrobní prostředky jako jsou bursky, soustruhy, frézky nebo dokonce stabilní zařízení, typu tlakové nádoby stabilní, vzduchotechnická zařízení apod.

Vždy doporučuji ke kontrolám přistupovat smysluplně a nedělat vše jen pro papír. Je tedy vhodné, pokud si na pracovišti vytipujete a určíte riziková zařízení, které se bez kontroly zcela jistě neobejdou. Jsou to zejména ta, která při špatném stavu mohou způsobit vážný úraz! Cokoli ostatní, co překontrolujete, je potom jen k dobru.

Další informace

Typ Produktu

Format

Narocnost

Podminky

Predpisy

Prokoho

, , ,

Stran

Upravitelnost

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Univerzální protokol o kontrole stroje“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat...

You may also like…

Kontaktní informace

Ing. Vít Hofman

IČ: 020 65 681
DIČ: CZ8602215072
Zerzavice 2146
686 01 Staré Město
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Prohlášení o zásadách Cookies (EU)
cart