Bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni – vzorov├í dokumentace BOZP ke sta┼żen├ş!

1999,00  s DPH / 1652,07  bez DPH

POZOR! MIMO┼ś├üDN─Ü V├ŁHODN├ü NAB├ŹDKA!

Akce kon─Ź├ş 30.4.2019!

Provozujete restauraci, bar, cukr├írnu nebo i jin├Ż provoz, kde je kuchyn─Ť? Na bezpe─Źnost pr├íce db├íte, ale nechce se v├ím investovat a┼ż des├ştky tis├şc do dokumentace zpracovan├ę extern├ş firmou? M├ím pro V├ís ┼Öe┼íen├ş. P┼Öipravil jsem vzorovou dokumentaci BOZP pro pohostinsk├Ż provoz. Bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni je nyn├ş je┼ít─Ť snadn─Ťj┼í├ş, ne┼ż kdy d┼Ö├şve!

Pro koho je dokumentace ur─Źena?

Vzorov├í dokumentace BOZP je ur─Źena v┼íem, kte┼Ö├ş cht─Ťj├ş ┼Öe┼íit bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni levn─Ť a efektivn─Ť! Jedn├í se o unik├ítn├ş soubor vzorov├Żch dokument┼», ur─Źen├Żch pro kuchyn─Ť restaurac├ş, hospod, hotel┼», ┼íkol a jin├Żch provoz┼».

Dokumentace je vypracov├ína tak, aby pokr├Żvala profese kucha┼Ö / kucha┼Öka, pomocn├í s├şla v kuchyni, ─Ź├ş┼ín├şk / serv├şrka a vedouc├ş provozu.

 

Co vzor dokumentace pro bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni obsahuje?

Bal├ş─Źek vzorov├ę dokumentace m├í opravdu pom─Ťrn─Ť ┼íirok├Ż z├íb─Ťr. V bal├ş─Źku naleznete 35 profesion├íln├şch vzorov├Żch dokument┼» BOZP, kter├ę jsou b─Ť┼żn─Ť v praxi pou┼ż├şv├íny a pro┼íli ji┼ż kontrolami jak inspektor├ítu pr├íce, tak i krajsk├ę hygienick├ę stanice.

Bal├ş─Źek obsahuje v┼íechny z├íkladn├ş dokumenty, kter├ę pro zaji┼ít─Ťn├ş bezpe─Źn├ęho provozu kuchyn─Ť pot┼Öebujete. Jednotliv├ę dokumenty jsou uvedeny n├ş┼że.

[learn_more caption=”Kompletn├ş p┼Öehled vzorov├ę dokumentace BOZP v bal├ş─Źku”] 1. saw_02a03: Povinnosti zam─Ťstnanc┼»

2. saw_02c01: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş vedouc├şho pracovi┼ít─Ť

3. saw_02c10.1: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş obsluhy firemn├şch vozidel

4. saw_02c10: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş odpov─Ťdn├ę osoby za firemn├ş vozidla

5. saw_02c15: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş zam─Ťstnanc┼» k poskytov├ín├ş prvn├ş pomoci

6. saw_02c16: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş vedouc├şho zam─Ťstnance opr├ívn─Ťn├ęho ke kontrole alkoholu

7. saw_03: Stanoven├ş organizace ┼Ö├şzen├ş rizika

8. saw_04a01: Ozn├ímen├ş o za┼Öazen├ş prac├ş do kategori├ş

9. saw_05: Stanoven├ş organizace pracovn─Ťl├ęka┼Ösk├Żch slu┼żeb

10. saw_05b1.2: ┼Ż├ídost + l├ęka┼Ösk├Ż posudek pro jednotliv├ę pr├íce

11. saw_06: Stanoven├ş organizace zabezpe─Źen├ş prvn├ş pomoci

12. saw_07a02.1: Osnova ┼íkolen├ş BOZP zam─Ťstnanc┼» pohostinstv├ş

13. saw_07a03: Osnova ┼íkolen├ş BOZP ┼Öidi─Ź┼» firemn├şch vozidel

14. saw_07b01: Prezen─Źn├ş listina ┼íkolen├ş BOZP

15. saw_07c01: Z├íznam o absolvov├ín├ş p┼Öezkou┼íen├ş

16. saw_07d02.1: Zku┼íebn├ş test BOZP: zam─Ťstnanci pohostinstv├ş

17. saw_07d03: Zku┼íebn├ş test BOZP: ┼Öidi─Źi firemn├şch vozidel

18. saw_07e01: Z├íznam o sezn├ímen├ş s dokumentem

19. saw_07g01: Z├íznam o sezn├ímen├ş zam─Ťstnance s pracovi┼ít─Ťm

20. saw_07g02: Z├íznam o z├ícviku zam─Ťstnance na pracovi┼íti

21. saw_08: Stanoven├ş organizace poskytov├ín├ş OOPP

22. saw_09a03: Pokyn zam─Ťstnavatele: ├Üklid a malov├ín├ş na pracovi┼ít├şch

23. saw_10a08: M├şstn├ş provozn├ş bezpe─Źnostn├ş p┼Öedpis (MPBP): Bezpe─Źn├ę pou┼ż├şv├ín├ş reg├íl┼»

24. saw_12a01.3.6: Z├ísady BOZP v kuchyn├şch

25. saw_13a01.2: Protokol ro─Źn├ş prov─Ťrky BOZP

26. saw_13c01.2: Protokol o dechov├ę zkou┼íce

27. saw_13c01: Doklad o denn├ş kontrole BOZP

28. saw_13d01: Doklad o kontrole pou┼ż├şv├ín├ş OOPP

29. saw_13e01.1: Univerz├íln├ş protokol o kontrole stroje

30. saw_13e01.2: Protokol o kontrole regálu

31. saw_14b01: Kniha úrazů

32. saw_14b02: Záznam o úrazu

33. saw_14b03: Z├íznam o ├║razu ÔÇô hl├í┼íen├ş zm─Ťn

34. saw_14c03: Doklad o p┼Öed├ín├ş z├íznamu o ├║razu

35. saw_15c01: Po┼ż├írn├ş poplachov├ę sm─Ťrnice [/learn_more]

 

Organizace BOZP v kuchyni

Vzorov├Ż dokument saw_02a03: Povinnosti zam─Ťstnanc┼».

T├şmto dokumentem stanov├şte z├íkladn├ş povinnosti BOZP ka┼żd├ęmu zam─Ťstnanci. Dokument vyjmenov├ív├í a up┼Öes┼łuje nejen povinnosti, stanoven├ę Z├íkon├şkem pr├íce.

 

Vzorov├Ż dokument┬ásaw_12a01.3.6: Z├ísady BOZP v kuchyn├şch

Dokument konkr├ętn─Ť ┼Öe┼í├ş rizika pr├íce v kuchyni a stanov├ş opat┼Öen├ş, aby tato rizika byla eliminov├ína. Dokument rovn─Ť┼ż uv├íd├ş z├íkladn├ş registr rizik pro kuchyn─Ť, v─Źetn─Ť jejich hodnocen├ş. Nikdo se tak nebude moci vymlouvat, ┼że nezn├í pravidla pro bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni.

 

saw_06: Stanoven├ş organizace zabezpe─Źen├ş prvn├ş pomoci

Jedn├í se o dokument, kter├Żm se stanov├ş jasn├í pravidla, jak bude na pracovi┼íti ┼Öe┼íena prvn├ş pomoc.

 

saw_09a03: Pokyn zam─Ťstnavatele: ├Üklid a malov├ín├ş na pracovi┼ít├şch

Dokumentem se stanov├ş jasn├í pravidla, jak se prov├íd├ş ├║klid na pracovi┼ít├şch kuchyn─Ť, restaurace, baru a souvisej├şc├şch prostor┼». Dokument m┼»┼że b├Żt pom─Ťrn─Ť z├ísadn├ş pro hygienu pr├íce.

 

saw_10a08: M├şstn├ş provozn├ş bezpe─Źnostn├ş p┼Öedpis (MPBP): Bezpe─Źn├ę pou┼ż├şv├ín├ş reg├íl┼»

Aby bylo mo┼żno kam zbo┼ż├ş ulo┼żit, p┼Öedpokl├íd├í se, ┼że ka┼żd├í spr├ívn├í kuchyn─Ť disponuje reg├íly. Reg├íly jsou ─Źast├Żmi p┼»vodci pracovn├şch ├║raz┼» a proto je nanejv├Ż┼íe vhodn├ę, stanovit jasn├í pravidla pro jejich┬ábezpe─Źn├ę pou┼ż├şv├ín├ş. Vzorov├Ż p┼Öedpis to ud─Ťl├í za V├ís!

 

Stanoven├ş odpov─Ťdn├Żch osob za┬ábezpe─Źnost┬ápr├íce v kuchyni

Vzorov├í dokumentace pro p├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş odpov─Ťdn├Żch osob za bezpe─Źnost pr├íce, konkr├ętn─Ť

P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş bezpe─Źnosti pr├íce

saw_02c01: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş vedouc├şho pracovi┼ít─Ť

saw_02c10: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş odpov─Ťdn├ę osoby za firemn├ş vozidla

saw_02c10.1: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş obsluhy firemn├şch vozidel

saw_02c15: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş zam─Ťstnanc┼» k┬áposkytov├ín├ş prvn├ş pomoci

saw_02c16: P├şsemn├ę pov─Ť┼Öen├ş vedouc├şho zam─Ťstnance opr├ívn─Ťn├ęho ke kontrole alkoholu

 

Stanoven├ş po┼żadavk┼» na ┼Ö├şzen├ş rizika, identifikaci nebezpe─Ź├ş, anal├Żzu rizik

Stanoven├ş metodiky┬áidentifikace nebezpe─Ź├ş, odhadu rizik, hodnocen├ş rizik, anal├Żzy rizik, posouzen├ş rizik, dokumentace rizik, komunikace rizik a vlastn─Ť cel├ęho ┼Ö├şzen├ş rizik. Nemus├şte m├şt starosti.┬áSm─Ťrnice stanov├ş v┼íe podstatn├ę.

saw_03: Stanoven├ş organizace ┼Ö├şzen├ş rizika

 

Kategorizace prac├ş pro kuchyn─Ť / restaurace

Ano, na┼íe vzorov├í dokumentace obsahuje i┬ávzor ozn├ímen├ş o za┼Öazen├ş prac├ş do kategori├ş, op─Ťt pro pr├íce:

  1. kuchař / kuchařka,
  2. pomocn├í s├şla v kuchyni,
  3. ─Ź├ş┼ín├şk / serv├şrka a
  4. vedouc├ş provozu.

saw_04a01: Ozn├ímen├ş o za┼Öazen├ş prac├ş do kategori├ş

Kategorizace prac├ş se m┼»┼że provoz od provozu li┼íit a stejn─Ť tak i r┼»zn├ę krajsk├ę hygienick├ę stanice mohou m├şt odli┼ín├ę po┼żadavky. Po p┼Öedlo┼żen├ş ozn├ímen├ş na m├şstn─Ť p┼Ö├şslu┼ínou hygienickou stanici tak m┼»┼żete b├Żt vyzv├íni k dopln─Ťn├ş ─Źi up┼Öesn─Ťn├ş n─Ťkter├Żch informac├ş. P┼Öesto V├ím bude vzor velkou oporou.

 

Pracovn─Ťl├ęka┼Ösk├ę slu┼żby pro restaura─Źn├ş provoz

Bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni se neobejde bez pracovn─Ťl├ęka┼Ösk├Żch slu┼żeb. Vzorov├í dokumentace obsahuje zejm├ęna:

saw_05: Stanoven├ş organizace pracovn─Ťl├ęka┼Ösk├Żch slu┼żeb

Co┼ż je firemn├ş sm─Ťrnice, kter├í jasn─Ť stanov├ş pravidla pro pracovn─Ťl├ęka┼Ösk├ę slu┼żby, zejm├ęna potom pro pracovn─Ťl├ęka┼Ösk├ę prohl├şdky zam─Ťstnanc┼».

 

saw_05b1.2: ┼Ż├ídost + l├ęka┼Ösk├Ż posudek pro jednotliv├ę pr├íce

Vzorov├ę formul├í┼Öe vypracovan├ę pro pracovn├ş pozice:

  1. kuchař / kuchařka,
  2. pomocn├í s├şla v kuchyni,
  3. ─Ź├ş┼ín├şk / serv├şrka a
  4. vedouc├ş provozu.

Sta─Ź├ş jen doplnit ├║daje zam─Ťstnanc┼» a┬ál├ęka┼Öe. Pak m┼»┼żete vesele zam─Ťstnance odes├şlat na pracovn─Ťl├ęka┼Öskou prohl├şdku. ┼Ż├ídost ji┼ż obsahuje v┼íechny podstatn├ę skute─Źnosti, kter├ę l├ęka┼Ö pot┼Öebuje zn├ít.

 

Dokumentace ┼íkolen├ş o bezpe─Źnosti pr├íce pro restaurace

Sou─Ź├íst├ş vzorov├ęho bal├şku dokumentace BOZP, je samoz┼Öejm─Ť i dokumentace nutn├í pro ┼Ö├ídn├ę proveden├ş ┼íkolen├ş. Opat┼Öen├ş nutn├í pro bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni, mus├ş ka┼żd├Ż zam─Ťstnanec ┼Ö├ídn─Ť zn├ít. A pr├ív─Ť d├şky unik├ítn├şmu souboru dokument┼» ke ┼íkolen├ş, mu je nejen zvl├ídnete vysv─Ťtlit, ale budete m├şt tak├ę nezbytn├Ż doklad o tom, ┼że jste tak u─Źinili.

Osnovy ┼íkolen├ş bezpe─Źnosti pr├íce┬ápro restaurace

saw_07a02.1: Osnova ┼íkolen├ş BOZP zam─Ťstnanc┼» pohostinstv├ş

saw_07a03: Osnova ┼íkolen├ş BOZP ┼Öidi─Ź┼» firemn├şch vozidel

T─Ťmito dokumenty┬áse stanov├ş obsah pro ┼íkolen├ş BOZP pro pr├íce v restaurac├şch, kuchyn├şch a na pracovi┼ít├şch obdobn├ęho charakteru a obsah ┼íkolen├ş pro ┼Öidi─Źe firemn├şch vozidel. Lze p┼Öedpokl├ídat, ┼że ka┼żd├Ż spr├ívn├Ż pohostinsk├Ż provoz disponuje firemn├şm vozidlem a ┼że jeho zam─Ťstnanci jej ob─Źasn─Ť vyu┼ż├şvaj├ş.

Osnovy zejm├ęna uv├íd├ş jednotliv├ę pr├ívn├ş a ostatn├ş p┼Öedpisy, v─Źetn─Ť konkr├ętn├şch ┬ž┬ž, odst. a ─Ź├íst├ş, kter├ę by m─Ťl ka┼żd├Ż zam─Ťstnanec zn├ít. Nav├şc je ke ka┼żd├ęmu pr├ívn├şmu p┼Öedpisu odkaz, kter├Ż V├ís p┼Öesm─Ťruje na aktu├íln├ş zn─Ťn├ş tohoto p┼Öedpisu.

 

saw_07b01: Prezen─Źn├ş listina ┼íkolen├ş BOZP

Formul├í┼Ö, kter├Ż slou┼ż├ş jako prokazateln├Ż doklad o proveden├ęm ┼íkolen├ş. Zam─Ťstnanci zde sv├Żm podpisem stvrd├ş, ┼że se ┼íkolen├ş ├║─Źastnili a prohl├ís├ş i dal┼í├ş nezbytn├ę skute─Źnosti, kter├ę jsou d┼»le┼żit├ę pro pozd─Ťj┼í├ş dokazov├ín├ş p┼Ö├şpadn├Żch spor┼».

 

saw_07c01: Z├íznam o absolvov├ín├ş p┼Öezkou┼íen├ş

Ka┼żd├ę ┼íkolen├ş dnes mus├ş b├Żt ukon─Źeno ov─Ť┼Öen├şm znalost├ş ┼íkolen├Żch. Nejjednodu┼í┼í├ş a nejsn├íze prokazatelnou formou tohoto ov─Ť┼Öen├ş znalost├ş, je prov├ęst zku┼íebn├ş test.┬áFormul├í┼Ö slou┼ż├ş k jednoduch├ęmu z├íznamu odpov─Ťd├ş, identifikaci dokumentace ┼íkolen├ş, vyhodnocen├ş p┼Öezkou┼íen├ş a stvrzen├ş p┼Öezkou┼íen├ş.

 

Zku┼íebn├ş testy bezpe─Źnosti pr├íce

saw_07d02.1: Zku┼íebn├ş test BOZP: zam─Ťstnanci pohostinstv├ş

saw_07d03: Zku┼íebn├ş test BOZP: ┼Öidi─Źi firemn├şch vozidel

Zku┼íebn├ş test pro pohostinstv├ş, tedy restaurace, kuchyn─Ť, kucha┼Öe, serv├şrky, ─Ź├ş┼ín├şky apod. a zku┼íebn├ş test pro osoby, kter├ę ┼Ö├şd├ş firemn├ş vozidlo. Testy jsou koncipov├íny tak, aby zkou┼íen├ęho provedly a otestovaly ze v┼íech podstatn├Żch oblast├ş BOZP.

 

saw_07e01: Z├íznam o sezn├ímen├ş s┬ádokumentem

Formul├í┼Ö, kter├Ż se skv─Ťle hod├ş pro sezn├ímen├ş zam─Ťstnanc┼» s konkr├ętn├şmi dokumenty BOZP, jako jsou nap┼Ö.:

  • n├ívody k obsluze stroj┼» a za┼Ö├şzen├ş,
  • n├ívod k obsluze a ├║dr┼żb─Ť vozidla,
  • bezpe─Źnostn├ş list k nebezpe─Źn├Żm chemick├Żm l├ítk├ím (nap┼Ö. ─Źist├şc├ş prost┼Öedky),
  • dokumentace k hygien─Ť pr├íce (HACCP) atd.

Do hlavi─Źky┬áformul├í┼Öe se jednodu┼íe dop├ş┼í├ş┬ádokumenty BOZP, kter├ę maj├ş b├Żt p┼Öedm─Ťtem sezn├ímen├ş a do ve formul├í┼Öi uveden├ę prezen─Źn├ş listiny, toto sezn├ímen├ş potvrd├ş jednotliv├ş zam─Ťstnanci.

 

saw_07g01: Z├íznam o sezn├ímen├ş zam─Ťstnance s┬ápracovi┼ít─Ťm

Formul├í┼Ö, kter├Ż slou┼ż├ş pro prokazateln├ę sezn├ímen├ş zam─Ťstnance s konkr├ętn├şm pracovi┼ít─Ťm. V├Ż┼íe uveden├ę ┼íkolen├ş se zab├Żvalo sezn├ímen├ş zam─Ťstnanc┼» s pr├ívn├şmi a ostatn├şmi p┼Öedpisy. D├şky tomuto formul├í┼Öi ale jednodu┼íe zam─Ťstnance sezn├ím├şte s konkr├ętn├şm pracovi┼ít─Ť. Nap┼Ö. kde je um├şst─Ťn has├şc├ş p┼Ö├şstroj,┬ál├ęk├írni─Źka, kde je ├║nikov├Ż v├Żchod, uz├ív─Ťr plynu apod.

 

saw_07g02: Z├íznam o z├ícviku zam─Ťstnance na pracovi┼íti

Formul├í┼Ö slou┼ż├ş k prokazateln├ęmu proveden├ş z├ícviku zam─Ťstnance. To se hod├ş zejm├ęna v p┼Ö├şpadech, kdy do kuchyn─Ť zam─Ťstn├íte vyu─Źen├ęho ekonoma nebo automechanika. D├şky formul├í┼Öi to pro V├ís bude hra─Źka. Prok├ízat, ┼że zam─Ťstnance zacvi─Źujete, m┼»┼że b├Żt v p┼Ö├şpad─Ť ├║razu pom─Ťrn─Ť z├ísadn├ş v─Ťc!

 

Poskytov├ín├ş ochrann├Żch prost┼Öedk┼» v kuchyn├şch a restaurac├şch

saw_08: Stanoven├ş organizace poskytov├ín├ş OOPP

V bal├ş─Źku naleznete i velmi podrobn├Ż dokument, kter├Ż stanov├ş ve┼íker├ę z├ísady poskytov├ín├ş osobn├şch ochrann├Żch pracovn├şch prost┼Öedk┼» pro pracovi┼ít─Ť kuchyn─Ť, restaurace a obdobn├ęho charakteru. Dokument stanov├ş nejen pravidla, jak se OOPP vyb├şraj├ş, nakupuj├ş, poskytuj├ş, ale zejm├ęna ve sv├Żch p┼Ö├şloh├ích obsahuje tabulky hodnocen├ş rizik pro v├Żb─Ťr a┬ápou┼żit├ş OOPP, pokyny pro pou┼ż├şv├ín├ş stanoven├Żch OOPP, vzorov├ę eviden─Źn├ş listy a n─Ťkter├ę dal┼í├ş formul├í┼Öe, vhodn├ę pro agendu OOPP. To v┼íe je vzorov─Ť p┼Öipraveno pro n├ísleduj├şc├ş pr├íce a profese:

  1. kuchař / kuchařka,
  2. pomocn├í s├şla v kuchyni,
  3. ─Ź├ş┼ín├şk / serv├şrka a
  4. vedouc├ş provozu.

 

Jak na bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni? Prov├íd─Ťjte kontroly!

Bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni vy┼żaduje dodr┼żov├ín├ş stanoven├Żch pravidel a z├ísad ochrany zdrav├ş. Na to se ─Źasto zapom├şn├í. A tak je pot┼Öeba prov├íd─Ťt preventivn├ş a kontroln├ş ─Źinnost.

Bal├ş─Źek vzorov├ę dokumentace obsahuje v┼íe d┼»le┼żit├ę pro to, abyste tuto prevenci BOZP v kuchyn├şch dok├ízali prov├íd─Ťt na profesion├íln├ş ├║rovni i vy!

saw_13a01.2: Protokol ro─Źn├ş prov─Ťrky BOZP

Nezapome┼łte, ┼że 1x ro─Źn─Ť mus├şte prov├ęst ro─Źn├ş prov─Ťrku BOZP. Je to povinnost├ş ka┼żd├ęho zam─Ťstnavatele, bez ohledu na to, v jak├ę oblasti podnik├í. D├şky vzorov├ęmu formul├í┼Öi (checklistu), nebude proveden├ş ro─Źn├ş prov─Ťrky BOZP ve va┼í├ş kuchyni ┼ż├ídn├Żm probl├ęmem. Jen si od┼íkrt├íte, co je a co nen├ş spln─Ťno. Snadno tak pozn├íte, na jak├ę ├║rovni je bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni.

 

saw_13c01.2: Protokol o dechov├ę zkou┼íce

Ka┼żd├Ż zam─Ťstnavatel by m─Ťl prov├íd─Ťt prevenci┬áproti alkoholismu. Je to i d┼»le┼żit├ę pro to, abyste se mohli z┼Ö├şci sv├ę odpov─Ťdnosti za pracovn├ş ├║raz zam─Ťstnance, ke kter├ęmu do┼ílo pod vlivem alkoholu. Prov├íd─Ťjte proto orienta─Źn├ş dechov├ę zkou┼íky a v├Żsledky zaznamenejte tak, aby byly kdykoli pr┼»kazn├ę do vzorov├ęho formul├í┼Öe!

 

saw_13c01: Doklad o denn├ş kontrole BOZP

Zam─Ťstnavatel m├í povinnost p┼Öijat├í opat┼Öen├ş BOZP nejen vy┼żadovat, ale tak├ę kontrolovat. I k tomu slou┼ż├ş vzorov├Ż formul├í┼Ö o kontrole BOZP. Takovou kontrolu doporu─Źuji prov├íd─Ťt nejm├ęn─Ť 1x m─Ťs├ş─Źn─Ť. D├şky formul├í┼Öi V├ím to nezabere v├şce ne┼ż p├ír minut. D├şky kontrol├ím tak bude bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni na mnohem vy┼í┼í├ş ├║rovni a i zam─Ťstnanci si budou uv─Ťdomovat, ┼że maj├ş v t├ęto oblasti ur─Źit├ę povinnosti!

 

saw_13d01: Doklad o kontrole pou┼ż├şv├ín├ş OOPP

Mezi opat┼Öen├ş BOZP pat┼Ö├ş i poskytov├ín├ş osobn├şch ochrann├Żch pracovn├şch prost┼Öedk┼». A tak jako v┼íechna ostatn├ş opat┼Öen├ş, i toto je nutno kontrolovat. Formul├í┼Ö V├ím v t├ęto povinnosti zna─Źn─Ť usnadn├ş pr├íci. Jeho vypln─Ťn├ş je velmi jednoduch├ę a pom┼»┼że V├ím jak v z├íznamu o tom, ┼że zam─Ťstnanci OOPP pou┼ż├şvaj├ş zodpov─Ťdn─Ť, tak i v z├íznamu konkr├ętn├şch poru┼íen├ş.

Tato kontrola nen├ş dobrovoln├í. Kontrolovat pou┼ż├şv├ín├ş OOPP je skute─Źn─Ť povinnost├ş ka┼żd├ęho zam─Ťstnavatele!

 

saw_13e01.1: Univerz├íln├ş protokol o kontrole stroje

V┼íechny stroje, technick├í za┼Ö├şzen├ş, p┼Ö├şstroje a n├í┼Öad├ş, mus├şte nejm├ęn─Ť 1x ro─Źn─Ť kontrolovat. D├şky vzorov├ęmu formul├í┼Öi, proveden├ş t─Ťchto kontrol zvl├ídnete i sv├ępomoci. D├şky formul├í┼Öi m┼»┼żete prov├ęst kontrolu t├ęm─Ť┼Ö v┼íeho, od rychlovarn├ę konvice, p┼Öes mikrovlnnou troubu, a┼ż po digesto┼Ö.

 

saw_13e01.2: Protokol o kontrole regálu

I reg├íl je technick├Żm za┼Ö├şzen├şm a tak i ten je nutno nejm├ęn─Ť 1x ro─Źn─Ť kontrolovat. Vzorov├Ż protokol V├ím pom┼»┼że ud─Ťlat kontroly nejen odborn─Ť, ale i efektivn─Ť.

 

Pracovn├ş ├║razy v kuchyni – ┼ż├ídn├Ż probl├ęm

Pokud V├ím nebude n─Ťco v pou┼żit├ş n├ş┼że uveden├Żch vzorov├Żch dokument┼» BOZP z┼Öejm├ę, m┼»┼żete si p┼Öe─Ź├şst podrobn├Ż ─Źl├ínek o ┼Öe┼íen├ş pracovn├şch ├║raz┼». A pokud i tak, budete m├şt nejasnosti, nev├íhejte m─Ť kontaktovat.

saw_14b01: Kniha úrazů

Ka┼żd├Ż ├║raz, nejen ├║raz Va┼íeho zam─Ťstnance, ale i extern├şch zam─Ťstnanc┼» nebo nap┼Ö. host┼», je nutno evidovat do knihy ├║raz┼». Ji┼ż se nemus├şte tr├ípit s vym├Ż┼ílen├şm jej├ş podoby a s t├şm, co v┼íe mus├ş obsahovat. Nemus├şte ani doufat, ┼że jste v pap├şrnictv├ş koupili tu┬áspr├ívnou, kter├í odpov├şd├í pr├ívn├şm p┼Öedpis┼»m a ne jednu z mnoha, kter├í je vytvo┼Öena je┼ít─Ť dle d┼Ö├şv─Ťj┼í├şch p┼Öedpis┼».

 

saw_14b02: Záznam o úrazu

V┬áp┼Ö├şpad─Ť pracovn├şho ├║razu s┬ápracovn├ş neschopnost├ş del┼í├ş ne┼ż 3 kalend├í┼Ön├ş dny nebo smrteln├ęho ├║razu, je nutno sepsat z├íznam o ├║razu a tento odeslat na stanoven├ę instituce. N├í┼í vzorov├Ż z├íznam o ├║razu je velmi intuitivn├ş a n├ípomocn├Ż p┼Öi vypl┼łov├ín├ş, d├şky interaktivn├şm prvk┼»m.

 

saw_14b03: Z├íznam o ├║razu ÔÇô hl├í┼íen├ş zm─Ťn

Pokud jste odeslali z├íznam o ├║razu a po jeho odesl├ín├ş do┼ílo ke zm─Ťn├ím v┬án─Ťm uveden├Żm, mus├şte zaslat i z├íznam o ├║razu ÔÇô hl├í┼íen├ş zm─Ťn, kde tyto zm─Ťny uvedete.

 

saw_14c03: Doklad o p┼Öed├ín├ş z├íznamu o ├║razu

Z├íznam o ├║razu mus├şte p┼Öedat ├║razem posti┼żen├ęmu zam─Ťstnanci. Jeliko┼ż jej zam─Ťstnanci r├ídi ztr├ícen├ş, co┼ż V├ím pak m┼»┼że p┼Öin├ęst komplikace, je lep┼í├ş jej p┼Öedat prokazateln─Ť, pomoc├ş dokladu.

 

A po┼ż├írn├ş ochrana v kuchyn├şch a restaurac├şch?

saw_15c01: Po┼ż├írn├ş poplachov├ę sm─Ťrnice

Na ka┼żd├ę provozovn─Ť musej├ş b├Żt zve┼Öejn─Ťny ─Ź├şsla t├şs┼łov├ęho vol├ín├ş. Toto m┼»┼żete ud─Ťlat i formou vyv─Ť┼íen├Żch po┼ż├írn├şch poplachov├Żch sm─Ťrnic. Ty nav├şc obsahuj├ş i postup osoby, v p┼Ö├şpad─Ť vzniku po┼ż├íru, postup p┼Öivol├ín├ş hasi─Ź┼» a vyhl├í┼íen├ş po┼ż├írn├şho poplachu.

Format

Narocnost

,

Podminky

, ,

Predpisy

, ,

Prokoho

, , , , ,

Typ Produktu

Upravitelnost

Recenze

Zat├şm zde nejsou ┼ż├ídn├ę recenze.

Bu─Ćte prvn├ş, kdo ohodnot├ş “Bezpe─Źnost pr├íce v kuchyni – vzorov├í dokumentace BOZP ke sta┼żen├ş!”

Va┼íe emailov├í adresa nebude zve┼Öejn─Ťna.

Scroll to Top